Groep 6

Welkom op de groepspagina van groep 6!

Hier proberen we u op de hoogte te houden van alles wat we in de klas doen. 

 

 

 

         Woensdag 31 januari 2018

Het is alweer een hele tijd geleden dat er een berichtje op onze groepspagina is verschenen. Het is dan ook een drukke periode geweest. We hebben kerst gevierd, vakantie gehad en een paar spannende Cito-weken. Gelukkig begint het weer wat rustiger te worden en kunnen we alle ouders en andere familieleden van groep 6 weer op de hoogte houden. Blijf onze groepspagina dus in de gaten houden!

 

 

         Dinsdag 5 december 2017

Sinterklaas op bezoek! Wat een leuke dag is het vandaag geweest. Alle leerlingen van groep 5 t/m 8 hebben Sinterklaas een handje geholpen door surprises voor elkaar te maken en hier een mooi gedicht bij te schrijven. Er zijn veel mooie dingen gemaakt en leuke cadeau's gegeven aan. Kijk hier onder maar.

 

 

 

         Vrijdag 1 december 2017

Vandaag hebben we het toneel optreden van groep 8 gezien. ''Hollands got talent'' was een groot succes! en het was vooral leuk dat er zelfs een speciaal gastoptreden heeft plaats gevonden!! De Smoothies kwamen langs voor een dansje op het nummer In the summertime. Mevrouw Aardbei en meneer Ananas waren zo goed dat ze de Golden Ticket hadden gewonnen.

 

 

         Woensdag 22 november 2017

Vandaag hebben we alweer voor de tweede week schoolfruit gekregen. Wat gaat groep 6 hier goed mee om! Veel kinderen hebben vandaag radijsjes geprobeerd te eten, terwijl ze hier nog helemaal niet bekend mee waren. Lang niet iedereen vond het lekker en ging na het proberen toch liever voor een sinaasappel of peer, maar het is al top dat zoveel kinderen het geproefd hebben!

 

 

         Vrijdag 17 november 2017

Vandaag zijn er weer workshops geweest! Deze keer volledig in een feestelijk thema. In het lokaal van groep 6 zijn er bij meester Stephan origami cadeautjes gemaakt. Er is geen lijm of schaar gebruikt om de cadeautjes te maken! Wil je zelf ook weten hoe je dit kunt doen? Of wil je nog wat extra oefenen voordat de tweede workshop gegeven wordt? Kijk dan gerust op deze link: Origami cadeautjes 

 

 

         Donderdag 9 november 2017

We hebben nog maar een paar dagen en het is alweer Sint Maarten! Vorige week heeft de groep samen met juf Tanja een liedje hiervoor gemaakt op de melodie van Despacito. Hij is zo leuk geworden dat Tessa zelfs het liedje professioneel heeft opgenomen!!

Hier vinden jullie de link: Sint Maarten lied

 

                                  De tekst

 

Met Sinte Maarten, lopen wij gezellig langs de deuren:

Bellen aan, en zingen dan dit liedje

Met een lampion met een mooi lichtje.

 

11 november zingen we, en hopen op iets lekkers.

Het is alweer donker in de straten.

Ja, dit was ons liedje voor Sint Maarten.

 

 

 

ps. alvast veel plezier met het lopen langs de deuren :)

 

 

         Donderdag 2 november 2017

Deze week hebben de leerlingen uit de groepen 5 en 6 een sollicitatiebrief moeten schrijven en vervolgens ook nog een sollicitatie gesprek moeten voeren! Bij het bespreken van het thema en hoe een dierentuin opgezet moet worden, kwamen we er namelijk achter dat er veel beroepen zijn die uitgevoerd moeten worden. Morgen zullen we dus een directie hebben voor de dierentuin, maar ook verzorgers voor de dieren, architecten die het park gaan vorm geven, bouwvakker die het gaan bouwen en nog veel meer beroepen.

 

 

         Maandag 30 oktober 2017

We zijn nog maar net terug van de vakantie en meteen zijn we vol aan het werk. Samen met groep 5 zijn we van start gegaan met het nieuwe thema. De komende weken zijn we vol op bezig met 'Natuur'! In de groepen 5 en 6 kijken we vooral naar het dierenrijk. Door veel samen te werken gaan we een heuse dierentuin opzetten! Een ambitieus plan, maar we gaan er met het volste vertrouwen aan werken.

 

 

         Dinsdag 17 oktober 2017

Het is tijd voor de maandbeloning!! Een hele maand lang hebben alle kinderen in de klas, samen met hun groepje, het taakspel goed gespeeld. Hierdoor hebben ze een maandbeloning verdiend en de klas heeft er voor gekozen om met zijn allen een spel in de school te gaan spelen. Alle groepjes zullen tegen elkaar gaan strijden in 4 spelletjes. 

 

spelletje 1: Woorden spellen door in de goede volgorde te staan.

spelletje 2: Woorden spellen door op elkaars rug te tekenen met een vinger.

spelletje 3: Woorden spellen door ombeurten een letter te noemen.

spelletje 4: Algemene kennisvragen beantwoorden.

 

 

         Donderdag 12 oktober 2017

Juf Sam geeft groep 6 ook dit jaar les op de donderdag, bij humanistische vorming (HvO). Doordat het thema van de kinderboekenweek 'Griezelen' is, heeft juf Sam het met ons gehad over gevoelens en bang zijn en hoe je hier mee om kunt gaan.

 

 

         Dinsdag 10 oktober 2017 

Vandaag hebben we een voorleescircuit door de hele school gehad. De leerlingen konden op posters zien welke boeken voorgelezen zouden gaan worden door de leerkrachten. Meester Stephan heeft het boek over Graaf Gruwel gelezen!

 

         

 

          Vrijdag 6 oktober 2017

Eindelijk! De opening van de kinderboekenweek! Al een paar weken hebben we het Kinderen voor Kinderen liedje en dansje in de klas geoefend, nu mochten we hem eindelijk met de hele school doen. De meester en juffen hadden zelfs ook nog een verrassingstoneelstukje gespeeld. Gelukkig hebben we daar geen beelden van ;)

 

 

          Dinsdag 3 oktober 2017

Tijdens de drama les vandaag hebben we geprobeerd te improviseren. Twee kinderen moesten blaadjes van een stapel met zelfstandige- en bijvoeglijke naamwoorden pakken. Vervolgens moesten ze een gesprekje improviseren en de rest van de klas moest raden welke woorden er op de briefjes stonden. Improviseren blijkt toch een stuk lastiger te zijn dan in eerste instantie gedacht, maar wat een lol hebben we er bij gehad! 

 

 

          Vrijdag 29 september 2017

Het begin van een ronde creatieve workshops! Allemaal in het kinderboekenweek thema: GRIEZELEN!

3 weken lang werken we aan een mooi product. In het lokaal van groep 6 worden er bijvoorbeeld 'griezel-knikkerbanen' gebouwd. Maar ook worden de ramen versierd door verschillende kinderen, of wordt er een toneelstuk voorbereid. Veel griezelige keuzes.

 

           

          Woensdag 27 september 2017

Vandaag hebben we in groepjes boeken mogen uitzoeken die we graag zouden willen lezen. De kinderboekenweek komt er natuurlijk aan en dan willen we graag een paar hele leuke nieuwe boeken kunnen lezen!

 

Ook hebben we vandaag de sportdag gehad. Ook al was de zon er niet, het plezier wel! 

 

   

 

        Dinsdag 26 september 2017

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om te ontdekken wat we zelf belangrijk, leuk of interessant vinden, of wat we zelf goed kunnen of graag willen kunnen. Maar vandaag hebben we gekeken naar een ander. We hebben elkaar geïnterviewd om elkaar beter te leren kennen. 

 

   

 

          Vrijdag 22 september 2017

Meester Stephan leest al een tijdje voor uit het boek Raveleijn, maar meester is niet de enige die kan voorlezen. Vandaag heeft Tessa een stukje aan de klas mogen voorlezen!

 

          

 

          Woensdag 13 september 2017

De leerlingenraad verkiezingen!!! In de klas konden de leerlingen die dit graag wilden, presenteren aan de rest van de groep, waarom zij het verdienen om in de leerlingenraad mee te denken. Uiteraard heeft iedereen zijn best gedaan, maar er was maar plaats voor twee leerlingen. 

 

De leden van de leerlingenraad uit groep 6 zijn: Enya en Nicole.

 

 

          Dinsdag 12 september 2017

De eerste muziekles van juf Tanja is geweest! We hebben de namenrap geleerd en hoe je met body-percussie op de maat van het lied mee kan doen. 

 

 

          Maandag 11 september 2017

Het thema van deze periode is: Jij, ik, wij samen de Fuut.

Hiervoor hebben we uitgezocht wat wij als klas nu belangrijke afspraken vinden. 

 

            

 

          Vrijdag 8 september 2017

De leerlingen van groep 5 hebben Monsterboekenleggers gemaakt. Gelukkig wilden zij aan groep 6 uitleggen hoe je deze moet maken.

 

 

          Maandag 4 september 2017

Vandaag konden we nog geen gebruik maken van de gymzaal dus hebben we lekker buiten gymles gehad van juf Yvonne!